Naturliga rengöringsmedel som alternativ till giftiga rengöringsprodukter

Människor har städat sina hem med naturliga rengöringsmedel långt innan uppkomsten av de konstgjorda kemiska rengöringsprodukterna tog över. Det finns många naturliga och hemgjorda rengöringsmedel som är lika, om inte mer effektiva, än de senaste artificiella giftiga rengöringsmedel. Majoriteten av medel på marknaden är lika dödliga för dig som de är på fläckar och bakterier. Toxiciteten i dem är tillräckligt hög för att sätta ditt liv i fara om du inte använder dem aktsamt. Nedan finns de naturliga och mycket säkra alternativ du kan använda för att städa hemma utan att oroa dig för farorna.

Byt ut giftiga rengöringsmedel mot naturliga alternativ

  1. Citron – När livet ger dig citroner gör du en lemonad… eller så kan du göra en helt säker och riskfri rengöringslösning. En citron är naturens sanna gåva till mänskligheten. Citronen är ett naturligt blekmedel och doftneutraliserare som också enkelt bekämpar fläckar och fetter utan ansträngning. Blanda lite citronsaft med vatten för att rengöra fläckar på skärbrädor och döda bakterier på den. Du kan antingen använda citronen direkt eller späda den med vatten först. Om fläckarna är alltför tuffa för citronen ensam kan du blanda den med bakpulver eller salt för att förbättra effekten. Detta fungerar på även de tuffaste fläckarna.
  1. Salt – Människokroppen kan inte fungera ordentligt utan tillräckligt med salt. Våra förfäder har använt det för att bevara mat i århundraden. Men salt är också ett jäkligt bra rengöringsmedel. Naturlig bakteriedödare är ett av de 14.000 användningsområdena. Salt är den mest använda och mångsidiga mineral som finns. Du kan blanda salt med ättika eller citronsaft för att göra det starkare och lägga till deodoriserande effekt på saltet.
  1. Vinäger – Praktiskt taget en del av alla kök, det är inte en svår ingrediens att hitta i ett kök. Dess naturliga surhet gör det till ett idealiskt antimögel och antibakteriellt medel. Förutom att vara ett fantastiskt och giftfritt avfettningsmedel, eliminerar vinäger även tvålrester. Blanda ättika med samma mängd varmt vatten för att rengöra känsliga saker som ornament. Lägg en skål med vinäger för att bli av med några obehagliga dofter i ditt hem.
  1. Bakpulver – Bakpulver är en naturlig doftavvisare och ännu viktigare, billigare än något farligt rengöringsmedel på marknaden. För att rengöra smutsiga ytor ska du strö bakpulver och vatten på en fuktig trasa. Torka av, och skölj sedan med rent vatten. En liten skål bakpulver som hålls i kylskåp, frys, eller övrigt skåp kommer att hålla obehagliga lukter borta. Du kan även använda den på papperskorgen – strö ut lite på soporna och säg farväl till de stinkande dofterna.