dammsuga persienner

6 ställen i ditt hem som du kan dammsuga när du städar

När det kommer till att dammsuga är det viktigt att vara så noggrann som möjligt. Ingen dammsugare kan suga upp varenda dammpartikel, men om du helt glömmer av att dammsuga ett ställe så betyder det såklart att det kommer finnas mer damm där. Rekommenderade städföretag i Skellefteå rengöra ditt hem ibland, men det finns många andra ställen som du själv behöver ta hand om och dammsuga.

Vad använder man tillbehören till dammsugaren till?

Du kanske inte har tänkt på det men dammsugare är ett av de mest användbara rengöringsredskap du har tillgängligt i ditt hem. Det är dumt att inte utnyttja den maximalt när du skall städa. Det här är det du kan använda alla de där tillbehören till:

Dammsuga madrassen

Madrassen är ett perfekt område för kvalster, damm och andra jobbiga allergener att frodas. Därför kanske inte din sömn är så bra som du önskar, men det finns en lösning. Ta klädselmunstycket och kör det upp och ner för madrassen och på utsidan. Det är idealt för att fånga upp smuts. Det är också perfekt för att komma åt alla svåra skrevor. Dessutom håller det din madrass fräsch så att du kan sova där utan svårigheter.

Dammsug persienner och rullgardiner

Saker som täcker dina fönster blir inte bara dammiga från insidan utan också från utsidan. De blir trots allt exponerade mot pollen, damm och en hel del andra allergener och skadliga partiklar. Därför är det viktigt att ta hand om dessa ytor med din dammsugare. Det är ett utmärkt verktyg för att fräscha upp dina persienner och rullgardiner och få dem att se finare ut.

Använd dammsugaren till att rengöra fönsterbleck

När du ändå är nära fönstren så är det en bra idé att använda den mjuka borsten för att suga upp damm och smuts från fönsterblecken. Om du ignorerar detta område så kommer det byggas upp stora mängder smuts och damm där.

Dammsug baksidan av kylen

Kylen är den maskin i ditt kök som arbetar non-stop. Denna kökets arbetshäst brukar vara ren på framsidan då det är enkelt att komma åt den med en fuktig trasa och torka av. Men det är baksidan av kylen som du behöver tänka på. Du kan rengöra den ordentligt med tillbehöret för skrymmande utrymmen. Gör det minst en gång per säsong för att se till så damm inte bygger upp och förstör kylen.

Dammsuga sitt tangentbord

Damm letar sig lätt in i utrymmet mellan dina tangenter, men det är inte allt. Om du äter vid ditt skrivbord när du arbetar på en dator så kan smulor och andra matrester hamna mellan tangenterna. Dammsugaren tar hand om detta på ett snabbt och smidigt sätt.

Rengöra ventilation

Ventilationen i huset leder ofta till att rejäla mängder damm samlas på vissa ställen. Innan du vet ordet av så cirkulerar det bara damm i din ventilation. Låt inte detta hända genom att dammsuga dessa områden regelbundet.

Som du kan se finns det många områden som man kan dammsuga när man städar hemma. Var säker på att investera tid och pengar i den här uppgiften så att det blir gjort ordentligt och du förbättrar din hemmiljö.