tjej som har rörigt hemma

Har du rörigt hemma? 10 saker att göra dig av med redan nu

10 saker du kan göra för att undvika att det blir rörigt hemma

Om du vill stoppa att det blir rörigt hemma, vänta inte, börja direkt och städa upp. Följ denna listan över tio saker att bli av med så snart som möjligt.

1. Skräp

Gör ditt hem helt fritt från skräp och damm. Enkelt sätt att minska att det är rörigt hemma.

2. Trasiga eller skadade föremål

Du bör bli av med föremål som är fläckade, trasiga, saknar en del eller på annat sätt skadats. Detta är tillämpligt även om du förvarat objekten under en längre tid eftersom det sannolikt betyder att du inte vill använda saken längre.

3. Dubbletter

Du hittar dubbletter av många saker som du har köpt när du inte kunde hitta originalet. I ett par fall är det nödvändigt att behålla en duplikat om den andra går sönder. Men i allmänhet bör du bli av med dubbletterna.

4. Praktisk artikel som knappt använts på ett år

Du hittar säkerligen några saker som knappast har använts på ett år och då kan du helt enkelt bli av med dem snabbt eftersom du då kommer att kunna använda det värdefulla utrymmet som de upptar på ett bättre sätt.

5. Dekorativa prylar

Om du har något dekorativt föremål som du aldrig gillade, bli bara av med det eller donera eller sälj det till någon som kommer att tycka om det. På det sättet kommer du att kunna ordna lite utrymme för dina faktiska favoriter och tjäna lite pengar på samma gång.

6. Inte längre någon juridisk eller ekonomisk anledning att behålla föremålet

Ibland sparar du några dokument av juridiska eller ekonomiska skäl. När dessa skäl är borta, kanske på grund av en tidsgräns, bör du bli av med dokumenten efter du har strimlat dem.

7. Kläder som inte passar

Du bör bli av med kläderna som inte passar ordentligt och bekvämt. Dessa tar bara plats i din låda eller garderob utan att gynna dig på något sätt.

8. Utgången mat

Om ditt kylskåp innehåller konserveringsvaror som har gått ut, ska du bli av med dem omedelbart. Eller om du hittar någon bra förpackad mat som du inte kommer att äta eller inte gillar kan du om möjligt donera den.

9. Förra årets kort från vänner under semestern

Det är dags att bli av med förra årets semesterkort. Innan du placerar dem i papperskorgen registrerar du eventuella nya adresser till din dator eller telefon.

10. Gamla skor

Du bör bli av med skorna som gått sönder och inte kan repareras. Att donera till en butik är ett bra alternativ.

Kom ihåg att du kan boka städhjälp i Skellefteå till vettiga priser med vårt städföretag.